sâmbătă, 25 septembrie 2010

SofistiCat 2010

Asociatia felina Sofisticat sunt placerea de un VA invita la Zilele de 25 si 26 Septembrie 2010 la Expozitia Internationala felina de toamna 2010, în Bucuresti.
 Cinci arbitri internaţionali le evaluează şi le vor premia pe cele mai frumoase, bine întreţinute şi de rasa cea mai pură. Pisici cu şi fără blăniţă din cât mai multe rase şi care costă de la câteva sute până la câteva mii de euro au fost admirate şi fotografiate de vizitatori. Unele s-au dovedit jucăuşe, altele mult prea leneşe pentru cei care le deranjau din culcuşurile în care au fost expuse.
Sursa: Adevarul

marți, 21 septembrie 2010

Aurore boreale in direct!

Amatorii de aurore boreale vor putea să admire de acum înainte, în direct, de pe propriile lor computere, cu ajutorul unui site lansat, luni, de Agenţia Spaţială Canadiană (ASC), aceste "voaluri" mişcătoare de culori spectaculoase care se formează în apropierea polilor.

"Sperăm ca dansul luminilor celeste să vă incite să descoperiţi secretele cerului şi ale ştiinţei, care se produc în urma interacţiunilor dintre Terra şi propria noastră stea, Soarele", a declarat într-un comunicat Steve MacLean, directorul ASC.
În afara transmiterii în fiecare noapte a imaginilor cu aurorele boreale care se produc deasupra Canadei, scopul site-ului www.asc-csa.gc.ca/auroramax este de a explica internauţilor felul în care se formează "luminile celeste", locurile în care acestea pot fi admirate şi modul în care ele pot fi fotografiate.
Aurorele boreale se formează deasupa polilor, atunci când vânturile solare intră în coliziune cu atmosfera terestră. În Canada, acest fenomen se produce în intervalul august - mai.
Văzute de pe Terra, ele apar pe cer ca nişte pete sau benzi luminoase, ce par că se balansează din cauza unui curent de aer, având de cele mai multe ori culorile roşu sau verde.
Site-ul a fost lansat într-o perioadă în care Terra se îndreaptă către cea mai intensă perioadă din ciclul solar, care durează în medie 11 ani şi al cărui nivel maxim de intensitate va fi înregistrat în 2013. În acel an, aurorele boreale se vor produce cu o frecvenţă mai mare şi vor fi mai spectaculoase ca de obicei
.
 
"Aurora boreala care apare in cerul noptii a latitudini mari nu reprezinta altceva decat surse luminescenta. Electronii, din vantul solar. Ce se indeparteaza de soare, sunt atrasi de campul gravitational al pamantului si sunt aruncati in atmosfera superioara aproape de polul nord si sud. Aici ei se ciocnesc cu moleculele si asta produce lumina in cerul noptii." Aceste lumini se numesc la Polul Nord - Boreale. Denumirea i-a fost data in 1621 de catre astronomul francez Pierre Gassendi (zeita Aurora, zeita diminetii in mitologia romana si numele grecesc al vanturilor nordice, Boreas). Gama de culori variaza intre rosu, verde, albastru si violet iar luminile sunt in continua datorita acestor interactii dintre vantul solar si campul magnetic terestru. Aurora boreala poate fi vazuta din nordul peninsulei Scandinave, Finlanda, Canada, nordul SUA, Alaska, Groenlanda, Siberia. Lunile cele mai bune pebtru a putea fi vazuta sunt septembrie - octombrie si martie - aprilie.
Sursa:mediafax.ro

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Suntem la fel!

În prezent însă, un reputat neurolog britanic susţine că funcţiile cerebrale ale femeilor nu sunt deloc diferite de cele ale bărbaţilor şi că oamenii, indiferent de sex, sunt incredibil de asemănători în ceea ce priveşte capacitatea intelectuală.
Gina Rippon, profesor de neuroimagerie cognitivă la Ashton University din oraşul britanic Birmingham, afirmă că ideea potrivit căreia creierul unei persoane este controlat de sexul acesteia ar fi "depăşită şi greşită".
Reputatul neurolog britanic a mers până într-acolo încât chiar i-a acuzat pe anumiţi cercetători de "fabricare" a unor studii ce sunt folosite pentru a sprijini străvechea prejudecată potrivit căreia intelectul femeilor nu ar fi egal cu cel al bărbaţilor.
"Există o îngrijorare tot mai mare în cadrul comunităţii de specialişti în ştiinţe neurologice despre interpretarea greşită şi folosirea abuzivă a unor studii referitoare la legăturile dintre structura cerebrală şi comportamentul uman", a declarat cercetătoarea britanică.
Această "fraudă neurologică" are scopul de a susţine stereotipurile şi de a sugera existenţa unor diferenţe biologice şi structurale majore între creierele bărbaţilor şi cele ale femeilor, care ar explica rolurile şi statuturile sociale ale acestora.
"Acest lucru este un nonsens. Deşi s-ar putea să existe câteva diferenţe foarte mici între cele două sexe, asemănările dintre ele sunt cu mult mai mari", a adăugat cercetătoarea britanică.
Comentariile profesorului Gina Rippon au fost făcute într-o perioadă în care au fost publicate numeroase cărţi ce promovează ideea unor diferenţe structurale între creierele femeilor şi cele ale bărbaţilor.
Cercetătoarea britanică consideră că, deşi în prezent oamenii de ştiinţă sunt capabili să monitorizeze, graţie unor tehnici moderne, activitatea cerebrală, ei încă îşi pun anumite întrebări ce par a fi inspirate de străvechile prejudecăţi referitoare la diferenţele dintre bărbaţi şi femei.
"De-a lungul istoriei, explicaţiile de natură biologică au fost utilizate ca adevărate «arme» pentru a explica şi pentru a menţine diferenţele de natură socială. În epoca victoriană, savanţii acelor vremuri au sugerat că femeile gândesc cu o altă parte a creierului decât bărbaţii. În anii 1950, ei au venit cu ideea potrivit căreia gândirea «inferioară» a femeilor este controlată de hormonii acestora. În prezent, se vehiculează ideea că bărbaţii şi femeile ar avea structuri cerebrale diferite - însă nu există nicio dovadă ştiinţifică pentru niciuna dintre aceste teorii", a explicat cercetătoarea britanică.
Ea nu este singura care crede acest lucru. Astfel, Cordelia Fine, profesor de psihologie la Melbourne University din Australia, autoarea volumului "Delusions of Gender", afirmă că nu există diferenţe neurologice majore între femei şi bărbaţi şi că diferenţele dintre cele două sexe nu sunt "programate" încă de la naştere, ci apar în urma educaţiei primite de fiecare persoană în parte.

Sursa:mediafax.ro
Sursa foto:espressocommunication.com

marți, 7 septembrie 2010

Justin Bieber



Justin Bieber este un cântăreț de muzică pop/R&B de origine canadiană.
Și-a început cariera profesională pe Youtube, unde a fost descoperit de Scooter Braun, care mai târziu i-a devenit manager. Braun a aranjat ca Justin să-l întâlnească pe Usher la Atlanta, Georgia, ceea ce a rezultat în semnarea unui contract cu casa de discuri Island Records. Acesta a declarat ca rappul este viata lui dar inca nu poate sa cante.
Prima parte a albumului sau 'My World a debutat pe locul 6 în U.S Billboard Hot 200 și pe locul 1 în Canadian Albums Chart.
În mai puțin de o lună de la lansare, albumul a fost certificat cu platină în Canada și în mai puțin de două luni de la lansare, a fost certificat cu platină în SUA.
Bieber este singurul artist care are toate cântecele de pe un album în topul U.S Hot 100.
În 2007, Justin a început să-și posteze propriile videoclipuri pe YouTube, cântând melodiile lui Usher, Chris Brown, Stevie Wonder, Ne-Yo, etc. Scooter Braun l-a descoperit și l-a trimis în Atlanta, Georgia unde îl cunoaște pe cântărețul R&B Usher. O săptămână mai târziu, Bieber se bucură de privilegiul de a cânta pentru Usher care este interesat de acesta și îi oferă o audiție cu Antonio L.A. Reid de la Island Records. A semnat contractul cu Island records în octombrie 2008.

Sursa:wikipedia
Sursa video:Justin Bieber

luni, 6 septembrie 2010

Porci destepti!


Oamenii de stiinta care studiaza comportamentul animalelor considera ca porcii sunt mai usor de dresat decat cainii, mai inteligenti decat acestia. Si tot mai multi iubitori de animale isi indreapta preferinta spre purcei si ii adopta ca animale de casa.
Dar porcii nostri cei de toate zilele au si alte calitati: de pilda, au un simt al mirosului deosebit de dezvoltat, gratie alcatuirii organului lor olfactiv. Iar acest nas fin i-a transformat in ajutoare valoroase pentru om: de sute de ani, porcii sunt intrebuintati drept cautatori de trufe - o delicatesa rara si dificil de gasit, de unde si pretul lor foarte ridicat. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pamant, iar pentru recoltarea lor sunt folositi caini sau porci special dresati, care le descopera dupa miros.
Acelasi ascutit simt olfactiv a dus la aparitia unei noi meserii - in randul oamenilor (dresor specializat), dar si in randul porcilor: porcii politisti sunt de mare folos, la fel ca si cainii politisti, in investigatii pentru descoperirea cadavrelor sau a unor incarcaturi de droguri.
In concluzie, porcii au mult de oferit - mult mai mult decat carnea si soriciul lor, iar materialul video de mai sus este o invitatie la schimbare: sa renuntam la ideile preconcepute si sa privim porcii intr-o lumina noua.

Sursa:Descopera.ro
Sursa foto:ouest france.fr

vineri, 3 septembrie 2010

Noptile Humorului 2010

Vineri, 3 septembrie 2010

10:00 – 13:00, 16:00 – 19:00 - Proiecţii în concurs (Sala Tisa BW)
10:00 – 22:00 - Târgul meşteşugarilor şi Tabăra de sculptură (Parcul Ariniş)
11:00 – 13:00, 16:00 – 18:00 - Aleea artiştilor (Parcul Ariniş)
11:00 – 14:00 - Foto - picnic (Parcul Ariniş)
14:00 – 18:00 - Barabula de aur (Parcul Ariniş)
19:00 – 21:00 - Work shop – Toamnă la Voroneţ (Sala Tisa BW)
21:00 – 22:30 - Film artistic (Sala Tisa BW)
20:00 – 23:00 - Concert Axiome, Directia 5 (Scena Mare)
21:00 – 02:00 - Caravana cinematografică (Vârful Pârtiei Şoimul)
23:00 – ... - Balul gospodarilor (Casa Elena)



Sambata, 4 septembrie 2010

10:00 – 13:00, 16:00 – 19:00 - Proiecţii în concurs (Sala Tisa BW)
10:00 – 22:00 - Târgul meşteşugarilor şi Tabăra de sculptură (Parcul Ariniş)
11:00 – 13:00, 16:00 – 18:00 - Aleea artiştilor (Parcul Ariniş)
11:00 – 14:00 - Foto - picnic (Parcul Ariniş)
14:00 – 18:00 - Barabula de aur (Parcul Ariniş)
19:00 – 21:00 - Work shop Aristoteles (Sala Tisa BW)
21:00 – 23:00 - Film artistic (Sala Tisa BW)
20:00 – 23:00 - Concert Diana Caldararu si prietenii, Hi-Q (Scena Mare)
21:00 – 02:00 - Filme documentare Caravana cinematografică (Vârful Pârtiei Şoimul)

Duminica, 5 septembrie 2010

11:00 – 12:00 - Vernisajul Salonului de Fotografie (Muzeu)
12:00 – 13:00 - Festivitatea de premiere: Umor: 20, Toamnă: 30 (Sala Tisa BW)
13:00 – 14:00 - Gala Toamnă 30 (Sala Tisa BW)
14:00 – 15:30 - Film artistic (Sala Tisa BW)
11:00 – 11:30 - Premierea olimpicilor (Scena Mare)
11:30 – 12:30 - Parada minorităţilor (Parcul Ariniş)
12:30 – 14:00 - Spectacol folcloric minorităţi (Scena Mare)
14:00 – 17:00 - Maria Macovei – 40 de ani de activitate (Scena Mare)
16:00 – 20:00 - Nunta de aur (Restaurant Moldova)
16:00 – 18:00 - Festivalul oamenilor puternici (Baza Pârtiei Şoimul)
20:00 – 24:00 - Cenaclul Flacăra cu Adrian Păunescu (Scena Mare)
24:00 – ... - Foc de tabără (Baza Pârtiei Şoimul)

Sursa:inbucovina

joi, 2 septembrie 2010

Scapa de acnee!


Multe cosmetice au in compozitie aspirina, asa ca de ce sa nu o folosesti si tu ca atare? Lasa trei comprimate sa se dizolve in apa si apoi adauga o lingurita de miere sau de gel de aloe vera. Aplica intreaga compozitie pe ten si las-o sa actioneze timp de 15 minute.

Indeparteaz-o apoi cu apa calduta si aplica o crema hidratanta, care sa contina si factor de protectie solara. Beneficiile mastii pe baza de aspirina? Are efect antiinflamator, reduce ridurile si roseata, este un bun exfoliant si lupta impotriva acneei.
Sursa :perfecte.ro