miercuri, 2 februarie 2011

Homeopatia e apa chioara!

Zeci de voluntari şi-au anunţat dorinţa de a consuma o ”supradoză” de preparate homeopate, pentru a atrage atenţia asupra faptului că “tratamentele” homeopate nu au efect.
Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Universităţii (zona Fântână) sămbătă, 5 februarie 2011, începând cu ora 10:23 şi face parte dintr-un protest global.

Fiind o parte a Campaniei 10:23, acţiuni precum cea anunţată la Bucureşti se vor desfăşura în peste 10 ţări şi 23 de oraşe. Peste 1023 de protestatari din lumea întreagă vor înghiţi sticle întregi de pilule homeopate, dorind în acest fel să îndrepte atenţia către farmaciştii şi medicii care ne asigură în modnejustificat că produsele homeopate vândute în calitate de tratamente medicale ne-ar putea vindeca.

Liliana Voicu, reprezentant ASUR, a declarat: "Acest eveniment are ca scop informarea corectă a publicului şi atragerea atenţiei asupra riscurilor la care se supun pacienţii ce apelează la preparatele homeopate în locul medicamentelor recunoscute de comunitatea ştiinţifică. Suntem deschişi dialogului cu cei care doresc să demonstreze contrariul, deşi homeopatia încă se bazează pe nişte reguli inventate în 1796, a căror eficacitate nu a fost niciodată dovedită".

Andrei Bădilă, reprezentant Sceptici în România, a declarat: "În primul rând, trebuie să clarificăm faptul că homeopatia e doar apă, nu are nimic în comun că fitoterapia. În al doilea rând, oamenii trebuie să fie informaţi asupra riscurilor la care se expun atunci când aleg homeopatia în locul medicinei moderne. Homeopatia nu funcţionează, în timp ce medicina modernă are rezultate dovedite, pe care cercetătorii le perfecţionează constant".

Lansată în urmă cu un an în Marea Britanie, Campania 10:23 a strâns laolaltă peste 400 de protestatari care au luat parte la evenimentul "supradoză" realizat în întreaga ţară.

Evenimentul a fost urmat de declaraţia producătorului de medicamente homeopate cu vânzările cele mai mari în Marea Britanie, care a declarat că pastilele sunt comercializate doar pentru că există cumpăratori, nu pentru că ar avea vreun efect. Campania a fost denumită după numărul lui Avogadro - o constantă ştiinţifică care poate fi folosită pentru a demonstra că medicamentele homeopate nu conţin ingrediente active. Pe 5 februarie 2011, Campania 10:23 organizează proteste în peste 10 ţări şi 23 de oraşe.

 Mai multe informatii aici!

Sursa:Descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu