luni, 6 septembrie 2010

Porci destepti!


Oamenii de stiinta care studiaza comportamentul animalelor considera ca porcii sunt mai usor de dresat decat cainii, mai inteligenti decat acestia. Si tot mai multi iubitori de animale isi indreapta preferinta spre purcei si ii adopta ca animale de casa.
Dar porcii nostri cei de toate zilele au si alte calitati: de pilda, au un simt al mirosului deosebit de dezvoltat, gratie alcatuirii organului lor olfactiv. Iar acest nas fin i-a transformat in ajutoare valoroase pentru om: de sute de ani, porcii sunt intrebuintati drept cautatori de trufe - o delicatesa rara si dificil de gasit, de unde si pretul lor foarte ridicat. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pamant, iar pentru recoltarea lor sunt folositi caini sau porci special dresati, care le descopera dupa miros.
Acelasi ascutit simt olfactiv a dus la aparitia unei noi meserii - in randul oamenilor (dresor specializat), dar si in randul porcilor: porcii politisti sunt de mare folos, la fel ca si cainii politisti, in investigatii pentru descoperirea cadavrelor sau a unor incarcaturi de droguri.
In concluzie, porcii au mult de oferit - mult mai mult decat carnea si soriciul lor, iar materialul video de mai sus este o invitatie la schimbare: sa renuntam la ideile preconcepute si sa privim porcii intr-o lumina noua.

Sursa:Descopera.ro
Sursa foto:ouest france.fr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu