vineri, 8 octombrie 2010

Usturoi, praz si ceapa!

Cum sa te feresti de raceala!

Fă-ţi proviziile de usturoi, praz şi ceapă! Deşi sunt cam urât mirositoare, aceste alimente sunt de un real folos în lupta împotriva răcelii.

Ceapa este un remediu traditional uimitor pentru un numar urias de afectiuni, printre care : anemia, bronsita, astmul, infectiile genito-urinare, artrita si reumatism, guta si imbatranirea prematura. Reduce colesterolul si previne aparitia cheagurilor de sange ; are proprietati antibacteriene, ceea ce o face utila in tratarea afectiunilor respiratorii. Ceapa este saraca in calorii ; ceapa verde contine vitamina C si o cantitate mai mica de vitamine B si minerale. Celebra supa pariziana de ceapa da rezultate uimitoare dupa o noapte de petreceri.

Prazul ; un scriitor descria Egiptul antebiblic, ca pe o tara in care „ceapa era adorata, iar prazul era un zeu”. Prazul este benefic pentru piept, gat si voce ; util pentru reducerea hipertensiunii arteriale si colesterolului si bun in caz de artrita si guta.

Usturoiul cu componenta sa sulfurica, alicina, este un aliment -medicament. Este bun in prevenirea cancerului, scaderea colesterolului, reduce hipertensiunea arteriala, imbunatateste circulatia. Este benefic in tuse, bronsita, guturai, dureri de gat, astm, indigestie, constipatie, diaree, afectiuni stomacale. Util in caz de infectii fungice la picioare. Se consuma crud, in salate sau foarte usor prajit.


Remedii

Daca suferiti de cistita sau alte infectii urinare, zdrobiti un catel de usturoi si amestecati-l cu un pahar de iaurt natural ; luati o lingura din acest amestec, dimineata si seara.

Pentru a reduce febra, dati la cuptor o ceapa mare, cam 40 de minute. Zdrobiti-o si stoarceti sucul ei, pe care-l amestecati cu o cantitate egala de miere. Luati una-doua lingurite la fiecare 2-3 ore. Febra va scadea.


Sa mai si glumim : Daca mergeti la Craiova, in Oltenia, luati cu dvs. un praz proaspat ; poate servi drept... pasaport !
Sursa:infoterapii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu