sâmbătă, 7 august 2010

Talasoterapia

   Talasoterapia reprezintã aplicarea în scopuri terapeutice a proprietãtilor apei marine, soarelui,namolului  si a algelor marine tãmãduitoare, asociate actiunii climatului marin.

   Pielea, nefiind impermeabilã, microelemetele din mediul marin care o asalteazã în cadrul talasoterapiei, în special ionii de calciu, magneziu, potasiu, iod, au toate sansele sã . pãtrundã în medii interioare ale organismului, mai ales cand temperatura apei este caldã.
    Datoritã acestor caracteristici a apãrut nevoia ca talasoterapia sã se poatã practica si în altã parte decat la mare (ocean) si în alt anotimp decat vara. Astfel au apãrut si s-a rãspandit voga acestor centre de talasoterapie, mai bine zis de neotalasoterapie, centre în care apa de mare este introdusã în piscine special amenajate, în tot timpul anului, unde este în prealabil încãlzitã.
Pe calea bãilor de apã marinã, a gimnasticii efectuate în submersie marinã, a unor tehnici de hidromasaj, a unor bãi de alge, a unor cataplasme de alge ca si a unor alte variate proceduri terapeutice, se urmãreste readaptarea functionalã, în special a diverselor deficiente ale aparatului locomotor. Centre de acest gen au apãrut la Eforie si Mangalia.Continuare.

Specialistii recomanda insa ca inainte de a apela la talasoterapie, sa cerem si sfatul unui medic.
Sursa:terapii-naturiste.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu